Prehlada je ustvari zarazna infekcija gornjeg dišnog sistema koja rezultira kašljem, grloboljom, iscjetkom iz nosa i groznicom. Lijek za prehladu ne postoji , ali se njeni simptomi uspješno tretiraju, to je najčešća zarazna bolest kod ljudi. Prosječan čovjek od prehlade oboli čak tri puta godišnje, dok djete može da oboli od prehlade od 6 do 12 puta godišnje.

Obična prehlada počinje osjećajem hladnoće i malaksalosti, začepljenjem nosa, i kihanjem, a te simptome prate kašalj i iscjedak iz nosa koji se pojavljuju dva do tri dana kasnije.

Prehlada je prijelazna i prenosi se zrakom , pljuvačkom i sluzi iz nosne šupljine. Kada neko kihne ne mora biti ni u vašoj blizini sitne čestice putuju zrakom, a vi ih udišete. Virusi prehlade mogu prezživjeti u zraku neko vrijeme, a i vih možete prenijeti vašim rukama do očiju ili usta.

Kako tretirati prehladu?

Prehlada zna biti vrlo dosadna, osjećamo se loše i nesposobni smo da bilo šta radimo, smeta nam nemogućnost disanja na nos , kihanje, od kašlja ne možemo da zaspemo a oči su nam suzne. Budući da je prehlada ustvari reakcija našeg organizma na virus, ne možemo se odbraniti drugačije osim da dopustimo i pomognemo našem organizmu da se izbori sam protiv virusa. Ono što možete učiniti jeste piti dosta čaja s medom i limunom kako bi vaš organizam bio snažniji, unositi dosta vitamina C i koristiti odgovarajući sprej za nos koji će vam olakšati disanje. Mnogi sprejevi su na bazi morske soli, što ponekad nije dovoljno da odčepi naš nos ili odčepljenje bude trenutno. Ono što vam možemo preporučiti u borbi sa začepljenjem dišnih puteva ili kod problema sa sinusima jeste „Deblokator sinusa“ koji se pokazao vrlo uspješnim kod velikih problema sa sinusima , a pogotovo kod obične prehlade. A radi se o trenutnoj najjačoj formulaciji iz prirode koja je specijalno dizajnirana da pruži pomoć vašim sinusima nebitno da li se radi o infekciji ili i običnoj prehladi. (više o prizvodu pročitati ovdje).

Kako se zaštititi od prehlade?

Ono što naš organizam štiti od virusa, infekcija i mnogih drugih oboljenja pa čak i obične prehlade jeste imunitet. Imate one ljude koji su stalno nahlađeni i one koje prehlada uvijek nekako zaobiđe i često se znaju pohvaliti time kako su njihovi odlasci doktoru najminimalniji, ili uopće nemaju potrebu da idu. Sve je to jedna riječ IMUNITET, a za sve nas veoma je važna. Da bi bili zdravi, puni energije i otporniji potrebno je da vodite računa o svom zdravlju jačajući vaš imunitet. Zamislite da je imunitet baterija vašeg telefona, što više koristite mobilni uređaj više baterije se troši, kada se ona potroši vaš telefon se gasi te je potrebno da ga punite, ali ako ga napunite prije nego se ugasi vaš telefon i dalje će biti u funkciji, tako je i sa imunitetom i vašim organizmom. Život današnjice veoma je brz, susrećemo se s mnogim stresovima i preprekama, sve to utiče na naš imunitet, ako ga ne punimo i ne bdajemo mu potrebne minerale i vitamine doći će do gašenja, odnosno do prehlade, infekcije i bolesti. Preventiva uvijek postoji pored zdrave hrane tu su dodaci prehrani, prirodnog i organskog porijekla namijenjeni isključivo očuvanju vašeg zdravlja i jačanju imuniteta. (Imuno Pover pogledajte ovdje). Kada se zdravi sastojci spoje u jednu formulu vi tada dobivate vitaminsku bombu koja postaje vaš najbolji prijatelj u jačanju imuniteta i borbi protiv virusa, prehlada, gripe i ostalih zaraza.

Budite zdravi i vodite računa o vašem zdravlju uvijek brinući o tome kako su poizvodi koje naručujete prirodnog i organskog porijekla, te da dolaze od provjerenog proizvođača. (pogledaj ovdje).