8 svibnja, 2023

Author: Dr Gabriel's Testiranje

3 minutes

Otkriće astaksantina
Premda se često navodi kako je astaksantin izolirao britanski znanstvenik Basil Weedon sa suradnicima iz jastoga 1973. godine, astaksantin su izolirali njemački znanstvenici još 1938. godine, također iz jastoga. Kao talentirani organski kemičar i stručnjak za NMR spektroskopiju, Basil Weedon je otkrio njegovu tačnu strukturu. Astaksantin je prirodni pigment koji pripada grupi karotenoida. Može se pronaći u raznim organizmima, kao što su alge, bakterije, rakovi i ribe. Ovaj pigment ima snažno antioksidativno djelovanje i širok spektar bioloških aktivnosti. Većina današnjeg astaksantina dobiva se iz alge Haematococcus pluvialis.Glavni mehanizam djelovanja astaksantina je njegova sposobnost hvatanja slobodnih radikala i neutraliziranja njihovih štetnih učinaka. Slobodni radikali su nestabilne molekule koje mogu oštetiti stanice i tkiva, doprinoseći starenju i razvoju različitih bolesti. Astaksantin neutralizira ove slobodne radikale, čime pomaže u održavanju zdravlja stanica i smanjuje oksidativni stres u tijelu.
Astaksantin je najjači antioksidans nađen u prirodi do sada. Potentniji je od vitamina C čak 6000 puta i 550 puta od vitamina E.

Za razliku od 樂威壯
ostalih antioksidanasa astaksantin ostaje stabilan u borbi sa slobodnim radikalima, jer na sebe može primiti u isto vrijeme 19 slobodnih radikala i ostati stabilan, za razliku od vitamina C koji nosi samo 1.
Moćni antioksidans koristan je kod problema muške neplodnosti i prevenciji fotodermatitisa, “alergije na sunce”.☀️

Istraživanja su pokazala da redovno korištenje samo 12mg astaksantina dnevno može dovesti do:

Poboljšanja imuniteta

Astaksantin je antioksidans. Djeluje protiv štetnog utjecaja slobodnih radikala, koji u organizmu dovode do raznih oboljenja. Značajno utječe na funkciju imunološkog sustava (potiče stvaranje antitijela).

Smanjenja upala u kardio-vaskularnom sistemu

Astaksantin ima protuupalna svojstva i može pomoći u smanjenju upalnih procesa u tijelu. To može biti korisno u prevenciji i liječenju upalnih stanja.

Bolje kontrole nad šećerom u krvi

Poboljšanja osjetila sluha

Poboljšanja osjetila vida
Astaksantin ima sposobnost prodrijeti u očnu leću i mrežnicu te pruža zaštitu od oksidativnog stresa koji može dovesti do oštećenja očiju i smanjenja vida.

Zaštita od oštećenja kože

Tominaga et al. objavljuju čak dvije kliničke studije djelovanja astaksantina na kožu, mjerenu izražajnošću bora i gubitkom vode kroz kožu. Dokazali su da oralna suplementacija od 12mg astaksansitna dnevno poboljšava navedene parametre, što astaksantin doista čini pravom “kozmetikom iznutra”.

Danas se astaksantin koristi u dermatologiji, prije svega kao prevencija UV induciranog oštećenja kože i kao mikronutrijent za ljepotu kože. Stoga ga danas preporučuju i neki dermatolozi. Astaksantin se često koristi kao sredstvo za zaštitu od sunca. Koža se za vrijeme izlaganja suncu izlaže i UV zračenju koje može dovesti do stvaranja slobodnih radikala i oštećenja kože. Uzima se prije i za vrijeme sunčanja. Dokazano je jači od beta-karotena.

U našoj ponudi imamo Dr Gabriel`s Astaksantin iz Haematococcus pluvialis mikroalgi u formi Vegeterijanskih kapsula.

Ove sedmice uz Naručena 2x Dr Gabriel`s Astaksantin na poklon dobivate 30 KAPSULA BESPLATNO!

Ponudu možete vidjeti OVDJE.