4 srpnja, 2018

Author: Dr Gabriel's

2 minutes

Ishrana dijabetičara tipa 2 bazira se na strogo određenim principima i ključna je za izlečenje kod ovog oblika šećerne bolesti. Pre svega, dijabetes se ne može držati pod kontrolom, ako ne vodite računa o tome šta jedete, koliko i kada. Uz pravilno osmišljen jelovnik, izuzetno je važno biti fizički aktivan i to svaki dan.

Ono što trebate usvojiti bez obzira o kom obliku šečerne bolesti se radi, je da se morate hraniti zdravo. Podrazumeva se uz prirdržavanje svih pravila, koje vam preporučuje vaš lekar.Ishrana dijabetičara uključuje sve hranljive namirnice, ali u doziranim količinama u pravilnim vremenskim razmacima. Samo tada se neće poremetiti vaš metabolizam. Uz to, veoma je važna i fizička aktivnost, ako ništa drugo, makar se šetajte svakodnevno minimum pola sata. Pošto je gojaznost jedan od ključnih faktora za nastanak dijabetesa, obavezno vodite računa o telesnoj težini.

Osim toga, ishrana dijabetičara ne dozvoljava koncentrovane bele šećere, slatkiše i veštačke sokove. Potrebu za šećerom nadomestite preko voćnih obroka. Povrće treba da zauzima najveći deo vašeg jelovnika, dok s voćem treba biti oprezan.

I dijabetičarima je dozvoljeno uživati u hrani i kuhanju , te spremanju neobičnih, ukusnih i zdravih recepata, samo je potrebno napraviti izmjene u prehrani korigovati nezdravi stil života koji Vas je doveo do jednog takvog oboljenja.

Vrlo je mudro okrenuti se prirodi jer u prirodi pronalazimo mnoge odgovore kad su u pitanju mnoga stanja, okrecucu se prirodi sebi uveliko možete da pomognete.

Jedno od prirodnih ulja koje moze pomoci da snizite secer u krvi jeste organsko ulje corokota koje u organizmu ćelijama vraća osjetljivost na insulin te tako pomaže u borbi i održavanju zdravih nivoa secera u krvi

Vodite računa o Vašem zdravlju i kuhajte sa nama zdrave recepte

Zdravlje je uistinu najbolja investicija Vaš Dr Gabriels