25 svibnja, 2017

Author: Dr Gabriel's

4 minutes

Šta je to PMS (Predmenstrualni sindrom) ?

Svakoj od nas poznati su ti nervozni dani pred ciklus, kada imamo napade nervoze, česte promjene raspoloženja, želju za slatkom i jačom hranom, porive za čišćenjem, glavobolju, krstobolju ili nas muči ta dosadna mastalgija. (Više o mastalgiji pogledajte ovdje.) Iako se neke od nas tada osjećaju bolesno PMS nije nikakva bolest te toga ne treba da se plašite to je ustvari naša reakcija na povećano lučenje ženskih hormona estrogena i progesterona, a tome kod nekih svjedoči i bubuljica koja se pojavljuje samo prije ili za vrijeme ciklusa. (Kako se riješiti akni i bubuljica pogledajte ovdje.)

Kako ublažiti PMS?

Kao što smo već rekli svaka žena prolazi kroz fazu PMS-a samo kod nekih je manje izražajan nego kod drugih i svi imamo neke male smetnje. PMS i sve ono što on donosi moguće je ublažiti na potpuno prirodan način. Evo kako:

Znam da vam je mrsko ustati s kauča, a ne da radite vježbe li idete na neke yoga ili fitness časove ali to je baš ono što vašem tijelu tada treba kako bi bilo gipkije, spremnije i jače. Tjelovežbom ćete kroz znoj izbaciti višak vode koja se tada u organizmu nakuplja i osjećet ćete se lakše, manje naduto i samim tim olakšati si predmenstrualne tegobe.

Dijeta? Ko još želi na dijetu? Niko , ali predmenstrualna dijeta ne treba biti rigorozna, potrebno je samo malo krigovati ishranu time što ćete izbaciti樂威壯
iz prehrane šećer, so jako masnu hranu i ugljikohidrate a unositi mnogo minerala i vitamina najbolje što više vitamina C.

Međutim postoje predmenstrualna stanja koja se jako teško podnose, kada naši hormoni lude te od križobolje i mastalgije (jake boli u grudima o kojoj ste mogli pročitati iznad)

Šta tada da radimo?

Nakon što se kod ginekologa uvjerimo da je sve uredu i da je to samo PMS pravo vrijeme je da se okrenemo prirodi koja nam uvelike može biti od koristi:

Ulje noćurka kao nehormonska i prirodna terapija se često preporuča u terapiji mastalgije. Naime, neka istraživanja ukazuju da žene koje pate od mastalgije imaju niske razine gama linolenske kiseline (GLK).. Ulje noćurka obiluje ovim kiselinama i zbog toga se smatra da može pomoći u ublažavanju napetosti i pojave boli u grudima, kao i u PMS-u.

Ulje crnog kima je od davnina poznato kao lijek za sve bolesti osim smrti djeluje na vaš organizam čisteći ga od virusa i bakterija jačajući vaš imunitet. Ulje čorokota ukoliko se uzima u toku trudnoće može izazvati pobačaj jer vaš organizam na plod gleda kao na parazita kojeg treba odstraniti. Zamislite koliko je to ulje jako kada su u pitanju paraziti, virusi i bolesti. Redovno uzimanje čorokota reguliše vaše hormone i pravilno ih balansira olakšavajući vam predmenstrualne bolove podstičući vaše jajnike na rad i olakšavajući vam put do začeća zbog njegovog pozitivnog djelovanja na stvaranje folne kiseline u organizmu, koliko je samo žena kojima je čorokot pomogao da nakon dugog niza godina i pokušavanja napokon zanesu. Naravno kada zatrudnite prestajete ga piti a vaš imunitet dovoljno je jak, a organizam zdrav da vašoj bebi pruži sve zdrave sastojke. (Više o ovom ulju pročitajte ovdje)

Disbalans hormona je ono što može uzrokovati bolan i dosadan PMS te učiniti ga nepodnošljivim vežući nas bolovima za krevet. Poremećaj hormona nije bezazlen jer nam može prouzrokovati mnogo problema i ograničavati nas provođenju naše svakodnevnice. Pored toga što izaziva maljavost na tijelu odnosno previše izraženu dlakavost na mjestima na kojima prije nismo imali dlačice, depresivna stanja, poremećaj sna, noćno znojenje, obilno menstrualno krvarenje uz jake bolove ili izostanak mjesečnica uz sve simptome koji upućuju na pojavu ciklusa koji uporno ne dolazi i još mnogo drugih. Pored ulja čorokota koje će vam pomoći da ublažite pms, regulišete hormone i uklonite akne kremom od čorokota (pogledaj ovdje) obradovat ćemo vas vrlo korisnom informacijom o proizvodu koji e postao najbolji prijatelj ženama s poremećajem hormona i menopauzom, a radi se o REGULATORU HORMONA, proizvodu baziranom na slavnoj biljci Agnus Castus koju su fratri sadili unutar zidina samostana i koja im je pomagala pri kontroli libida. Agnus Castus ili Vitex ima takav uticaj na muškarce dok na žene djeluje tako što budi njihove ženske hormone, ublažava simptome menopauze i PMS-s, te reguliše vaš menstrualni ciklus vraćajući sve u normalu tako da vam se kod izostanka pojavljuje mjesečnica i ponovo se osjećate raspoloženo, sretno, zdravo i preporođeno. (pogledaj ovdje).

Vjerujem da se svakoj ženi barem jednom desilo da osjeti neugodnost PMS-a da joj izostane menstruacija ili da dođe prerano, a menopauzu one koje nisu doći će vrijeme da steknu i to iskustvo. Žensko zdravlje jako je bitno i mali stres djeluje negativno na naše hormone i reproduktivni sistem, čuvajte svoje zdravlje, vodite računa o kvaliteti vašeg života, o vašim dojkama i reproduktivnim organima. Svaka žena zaslužuje biti zdrava, a svaka zdrava žena je ustvari sretna žena. Zato pametno investirajte u vaše zdravlje i posjetite našu stranicu jer vaše zdravlje i ljepota nama je na prvom mjestu. Vi to zaslužujete.

Da posjetite stranicu kliknite na link: drgabriels.info