25 svibnja, 2017

Author: Dr Gabriel's

3 minutes

Kokosovo ulje je egzotična super namirnica s najbogatijim izvorom nezasićenih masnih kiselina. Ono sadrži 50% 12-ugljične laurinske masne kiseline i monoluarina koji su u mogućnosti ubiti viruse, gljivice i bakterije.

Kokosovo ulje može poslužiti raznim svrhama koje nisu direktno povezane s prehranom. Mnogi ljudi ga koriste u kozmetičke svrhe te za poboljšanje zdravlja i izgleda njihove kože i kose. Studije na pojedincima sa suhom kožom pokazuju da kokosovo ulje može poboljšati lipidni sadržaj vlage u koži te može biti odlična zaštita i maska za hranjenje kose.

Dobrobiti kokosovog ulja za kožu

Prirodno kokosovo ulje je netoksično , a koža ga brzo upija što vam pomaže u borbi protiv starenja jer dobivate savršeno meku i hidratiziranu kožu, pomaže zarastanju rana i uspješno se bori protiv infekcija. Kokosovo ulje ima vrlo pozitivne učinke na kožu od kojih su neki:

Kokosovo ulje liječi suhu i ispucalu kožu, pored toga što odlično hidrira pritom predivno miriše a naučnici tvrde da je kokosovo ulje za vašu kožu zdravije od mnogih skupih krema samo je potrebno koristiti ga redovno umjesto kreme i sami ćete se uvjeriti da je ono najbolji prijatelj vaše kože.

Ispucala koža za razliku od suhe je ozbiljnije stanje. Potrebna je istrajnost i strpljivost kako s kremama tako i sa kokosovim uljem. Mjesta na kojima je koža ispucala potrebno je nanositi veću količinu kokosovog ulja tako što ćete potopiti gazu u ulje i staviti je na mjesto s ispucanom kožom da bi učinkovitost bila veća gazu omotajte najlonskom folijom, jer to će vam pomoći da izbjegnete mrlje na odjeći i namještaju.

Kokosovo ulje se također bri protiv akni, infekcija na koži i bori se protiv bacila.,Obnavlja zaštitni sloj kože i time sprečava napade mikroba. Njeguje kožu vašeg lica i zaglađuje bore. Uklanja mrtve ćelije s vašeg lica zato kokosovo ulje uvelike može zamijeniti losion za skidanje šminke, jer će pritom otkloniti kako vodootpornu maskaru tako i mrtve ćelije s vašeg lica hraneći i hidratizirajući vašu kožu.

Kokosovo ulje povećava snagu vezivnog tkiva, štiti od opeklina sunca, može se koristiti kod ujeda od insekata, pomaže u nestajanju ožiljaka.

Kokosovo ulje za kosu

Što se tiče dobrobiti kokosovog ulja za kosu, ono je melem za nju. Može poslužiti kao lijek za svaku bolest vlasišta, kao odlična hranjiva maska za naše vlasi ili krema za ispucale vrhove. Kokosovo ulje može poslužiti kao lijek za gotovo svaku bolest vlasišta i kose, a koristi se kao kozmetički tretman već stoljećima. Osim što pozitivno djeluje na kosu i kožu, kokosovo ulje također može imati neke zdravstvene prednosti kao što su snižavanje kolesterola, gubitak težine, jačanje imuniteta i liječenje infekcija. Djeluje antioksidativno, a također posjeduje antivirusna, antifungalna i antibakterijska svojstva. Učinkovit je tretman i za uši jer ubija jaja i odrasle uši koje napadaju kosu i vlasište. Kokosovo ulje može poslužiti za liječenje prhuti, a redovita uporaba u kombinaciji s ricinusovim uljem može pomoći i u liječenju ćelavosti i opadanja kose.

Svi želimo lijepu kožu i zdravu i bujnu kosu, a odgovor je jednostavan – kokosovo ulje. Pobrinite se da dobijete Dr. Gabriels kokosovo ulje prirodno, organsko hladno cijeđeno kokosovo ulje jer vaša koža i kosa to zaslužuju.