21 lipnja, 2018

Author: Dr Gabriel's

2 minutes

Egipćani su koprivu kultivirali i jeli. U pučkoj medicini postoji na stotine recepata o pripremi koprive kako za liječenje, tako i za dijetalnu prehranu. Sok od svježe koprive i sterilizirani sok koprive na prvom su mjestu po čudotvornom djelovanju, ali samo ako se poštuje provjereni recept.

 

 

Uvrštavanjem koprive u jelovnik dobiva se povrće koje u organizmu utječe na niz funkcija metabolizma, od poticanja funkcije žlijezda za jače izlučivanje probavnih sokova koji pomažu u razgradnji masti, bjelančevina, ugljikohidrata i ostalih sastojaka u hrani koju uzimamo, do unošenja vrijednih sastojaka, od vitamina, minerala, esencijalnih kiselina do biljnih hormona. Ljekovito djelovanje enzima sekretina koji sadrži kopriva utječe na povećavanje broja crvenih krvnih stanica, na razinu šećera u krvi (smanjuje je), na žlijezde koje potiče na rad i na sprečavanje porasta bijelih krvnih zrnaca kad je riječ o radioaktivnom zračenju te za liječenje posljedica radioaktivnog zračenja. Kopriva pomaže kod reume, ona pojačava cirkulaciju i pomaze kod olaksavanja bolnih stanja. Regenerira organizam i pomaze i kod urinih problema.

Kopriva je cudesna biljka koju mozemo konzumirati tako sto cemo napraviti prijan od koprive, čaj ili sok za ove vruće ljetne dane koji nas očekuju.

Tako da ovo ljeto gazirane sokove zamijinite sokom od koprive i bit ćete joj zahvalni.

Vodite računa o Vašem zdravlju jer zdravlje je najbolja investicija.

Vaš Dr Gabriels Team