21 svibnja, 2021

Author: Dr Gabriel's

2 minutes

Kurkumin – Sve Tajne Ekstrakta Super Začina Vama Na Raspolaganju u Svome Najjačem Obliku!

Kurkumin, 95% ekstrakt od još poznatijeg začina kurkume je 5000 godina staro rješenje istočnjačke tradicije za mnoge moderne pošasti. U mnogobrojnim studijama je potvrđeno njegovo povoljno djelovanje na preko 700 gena u organizmu. Njegova snaga leži u borbi protiv sinteze enzima koja uzrokuje upalne procese, rješavajući problem na samome izvoru.
Kurkuminovo blagotvorno djelovanje utiče na različite upalne procese i stanja, ublažavajući simptome čak i kod artitisa (bol, otok, upala).
Jedna je od rijetkih supstanci koja prolazi krvno-moždanu barijeru i time pomaže kod upalnih procesa i u mozgu; što može biti odgovor zašto stanovnici Indije imaju najnižu stopu oboljenja od Alzheimerove bolesti u svijetu.
Mnoga istraživanja upućuju da kurkumin zajedno s antibioticima djeluje sinergijski – te se savjetuje uzimanje kurkumina kao podrška terapiji antibioticima. Kurkumin je bogat vitaminom B6, čiji je veliki unos povezan sa smanjenim rizikom od srčanih bolesti. Za vaše srce, mozak i cjelokupno zdravlje.

Redovna upotreba kurkumina dovodi do:

– Ublažavanja astme, hroničnog bronhitisa i sezonskih alergija
– Protuupalnog djelovanja
– Održavanja pokretljivosti zglobova
– Ublažavanja artritisa i ukočenosti zglobova
– Jačanja i poboljšanja funkcija probave
– Zdravije funkcije jetre
– Stvaranja zdravog tkiva
– Pročišćavanja krvi
– Rješavanja infekcije urinarnog mjehura
– Vitalnosti i pozitivnog djelovanja na opštestranje zdravlja

SPECIJALNO FORMULIRANA Kombinacija kurkumina (350mg po kapsuli) i ekstrakta crnog bibera dolazi u formi vegetarijanskih kapsula u praktičnom pakovanju od 60 komada po PROMO cijeni od 29,00KM
Za uspješnije djelovanje, kurkumin smo obogatili 98% ekstraktom crnog bibera. Piperin iz bibera poboljšava apsorpciju kurkumina u tijelu do 2000%.

Način uzimanja: 1-2 kapsule dnevno
Čuvati na sobnoj temperaturi
Upozorenja: Samo za odrasle iznad 18 godina. Ne uzimati ako ste trudnica ili dojilja. Ako uzimate lijekove, ili bolujete od bilo koje bolesti, konzultirajte se sa svojim doktorom prije uzimanja. Ne uzimati ako bolujete od auto-imunih bolesti niti ako uzimate imunosupresivne terapije. Ne uzimati ako pijete lijekove za razrjeđivanje krvi. Držite van dohvata djece.