13 ožujka, 2024

Author: ejla-mostar

2 minutes

Sezonske alergije, poznate i kao alergijski rinitis ili polenska alergija, su reakcije imunološkog sistema na polen biljaka koji se nalazi u vazduhu tokom određenih godišnjih doba, obično tokom proljeća, ljeta i rane jeseni. Simptomi sezonskih alergija uključuju kihanje, svrbež i suzenje očiju, crvene oči, iscjedak iz nosa, svrab u grlu i kašalj. Za mnoge ljude, ovi simptomi mogu biti neugodni i mogu ih ometati u svakodnevnim životnim aktivnostima.

Naša preporuka prirodnih vegeterijanskih kapsula za upravljanje sezonskim alergijama uključuju:

Riješite se Sezonske Alergije sa 100% Čistim Đumbirom u Prahu!

Đumbir u prahu je prirodna superhrana koja se od davnina koristi za respiratorne i probavne tegobe. Visoki nivo protuupalnog djelovanja đumbira povećava aktivaciju bijelih krvnih ćelija čime se znatno ublažavaju simptomi alergijskog curenja nosa, suzenja i svraba očiju.

Ono što možete očekivati u toku redovne upotrebe je:

  • Ublažavanje simptoma sezonske alergije
  • Povoljno djelovanje na metabolizam probave i rada crijeva
  • Ubrzano topljenje masnog tkiva i mršavljenje
  • Pomoć kod osteoartritisa
  • Povoljno djelovanje na odčepljivanje dišnih puteva

Kurkumin, 95% ekstrakt od još poznatijeg začina kurkume je 5000 godina staro rješenje istočnjačke tradicije za mnoge moderne pošasti. U mnogobrojnim studijama je potvrđeno njegovo povoljno djelovanje na preko 700 gena u organizmu. Njegova snaga leži u borbi protiv sinteze enzima koja uzrokuje upalne procese, rješavajući problem na samome izvoru.

Kurkuminovo blagotvorno djelovanje utiče na različite upalne procese i stanja, ublažavajući simptome čak i kod artitisa (bol, otok, upala).

Jedna je od rijetkih supstanci koja prolazi krvno-moždanu barijeru i time pomaže kod upalnih procesa i u mozgu; Što može biti odgovor zašto stanovnici Indije imaju najnižu stopu oboljenja od Alzheimerove bolesti u svijetu. A uspješnije djelovanje, kurkumin smo obogatili 98% ekstraktom crnog bibera. Piperin iz bibera poboljšava apsorpciju kurkumina u tijelu do  2000%.

Quercetin je biljni pigment koji spada u flavonoide. Nalazi se u sastavu različitih biljaka i hrane, kao što su luk, zeleni čaj, jabuke, bobičasto voće, ginkgo, kantarion, bazga i heljda.
Quercetin pokazuje značajna antioksidativna i antiinflamatorna svojstva koja su potvrđena brojnim istraživanjima. Quercetin se smatra odličnim kandidatom koji se može suprotstaviti upornim simptomima polenske alergije. Savjetuje se preventivna primjena Quercetina prije izlaganja alergenima.
Quercetin karakterizira antioksidativno i protuupalno djelovanje.
Doprinosi funkciji kardiovaskularnog zdravlja i imunološkog sistema.

Bez GMO✔️ Bez glutena✔️ Bez umjetnih sastojaka✔️ Bez soje✔️

Dr Gabriel`s kapsule su potpuno prirodne, proizvedene u BiH.

💊 100 % vegeterijanske kapsule idealnog oblika za jednostavnu konzumaciju

👌 Lako probavljive