7 lipnja, 2018

Author: Dr Gabriel's

3 minutes

Soda bikarbon (natrijev bikarbonat ili NaHCO3), postala je popularna od strane Arm & Hammera prije više od 150 godina, glavni je element u mnogim domovima za pečenje i čišćenje, ali ovaj jeftin sastojak također ima niz medicinskih namjena i koristi. Stopa je tamo gore s vodikovim peroksidom kao jednim od najluksuznijih i najsigurnijih zdravstvenih alata, tako da ima smisla naučiti sve što možete o mnogim oblicima sode. Obično je poznato da imaju ljekovite, antacidne i elektrolitske zamjenske osobine. Kada je interno uzimate, za sodu se se smatra da podiže pH krvi. Čini se da je to temeljna pretpostavka za preporučenu uporabu protiv prehlade i simptoma gripe, koji su opisani u priručniku Arm & Hammer iz 1924. o medicinskoj upotrebi sode. Trkači na velikim udaljenostima također su sudjelovali u praksi poznatoj kao “soda doping” – uzimajući kapsule za sode – prije utrka za poboljšanje performansi – mjera za koju se misli da radi slično kao i za učitavanje ugljikohidrata. U ovom slučaju, povećanjem pH krvi, misli se da ova praksa nadoknađuje kiselost proizvedenu u mišićima tijekom intenzivne aktivnosti. Iako ne predlažem niti vam preporučujem da to pokušate kod kuće, također je pokazano da upotreba sode poboljšava brzinu među kupačima. Research5 je također pokazao da otopina sode pomaže trudnicama koje imaju spor ili tešku radnu snagu kako bi izbjegli C-odjeljke u oko 20 posto slučajeva neutralizacijom kiseline u maternici. To bi moglo značiti razliku između života i smrti u zemljama u razvoju i / ili slučajeva gdje C-odjeljak nije opcija.

U posljednje vrijeme, istraživanje koje financira National Institutes of Health sugerira da soda za pečenje može biti učinkovito liječenje za reumatoidni artritis (RA) i druge autoimune bolesti. Ovo istaživanje je vodio bubrežni fiziolog Paul O’Connor i objavljeno je u časopisu The Journal of Immunology, pijenje otopine vode i sode bikarbon, čini se da premijera vaš imunološki sustav protiv upale. Teorija je inicijalno testirana na štakorima, a kasnije iu ljudskim subjektima. Prema O’Connoru, soda za pečenje može doista biti “zaista siguran način za liječenje upalne bolesti”, uključujući artritis. Kao što je izvijestila Medical News Today: “Njihovi eksperimenti govore o složenoj priči o tome kako ova sol daje signal posebnoj vrsti stanice koja se zove” mesothelial cells “, govoreći im da je tijelo u redu i nije pod napadom, što agresivnom imunološkom sustavu čini nepotrebnim. Stoga štetni autoimuni odgovori se spriječavaju. Mesothelial cells line unutarnjih organa, kao i mnoge različite šupljine u tijelu … Uglavnom, u O’Connorovim riječima, stanice mesothelioma poručuju organizmu da “vjerojatno hamburger nije bakterijska infekcija”. Zato oni, zauzvrat, ne aktiviraju “vojsku” slezene makrofaga, ili bijelih krvnih zrnaca zaduženih za čišćenje potencijalno štetnih staničnih detritusa. “Svakako, pijenje bikarbonata utječe na slezenu i mislimo da se taj proces odvija kroz mesothelial stanice,” objašnjava O’Connor. ”

Mesothelial stanice se nalaze u vašoj krvi i bubrezima, a soda bikarbon već se koristi u liječenju kronične bolesti bubrega. To je navelo istraživače da istraže mehanizme kojima soda bikarbon djeluje na funkciju bubrega, usporavajući napredovanje bolesti bubrega. Tijekom ove istrage primijetili su da soda bikarbon zamjenjuje ravnotežu imunoloških stanica u bubrezima, potičući protuupalne imune stanice istovremeno smanjujući upalne stanice.

Soda bikarbona takodjer pomaze jos u alkalizaciji organizma, kod probavnih smetnji i želučanih smetnji, gihta, artritisa, groznice i pomaže aktivnost gušterače.

Zato nije zgoreg da se zaputite u najližu apoteku i pobrinete se da se soda bikarbon nađe i u Vašoj kući jer njene prednosti po pitanju zdralja od velikog su značaja.

Napominjemo da uvijek kupujete medicinsku sodu u apotekama

Vodite Računa o Vašem zdravlju jer zdravlje je najbolja investicija.

Jer mi brinemo

Dr Gabriels