28 srpnja, 2017

Author: Dr Gabriel's

2 minutes

Želja svake žene jeste da bude lijepa i njegovana i u trendu. U zadnje vrijeme trendovi su nam nametnuli preplanuli ten kao ideal lijepe i njegovane kože zbog čega mnoge žene i muškarci izlažu svoju kožz UV zrakama kako bi postigli što preplanutiji ten. Sunce i solarij najbolji su saveznici preplanulom tenu, ali da li su i najbolji saveznici ka mladolikom izgledu?
Fotostarenje ili photoaging jeste pojam koji nam opisuje prebrzo starenje kože prilikom izlaganja UV zrakama. Tijekom godina izlaganja naša koža gubi kolagen i elastin te postaje opuštena i naborana. Ukoliko ste pitate zašto vaša koža izgleda staro naspram vaših godina onda je ovo vaš odgovor. Promjene kože vezane uz fotostarenje izraženije su kod osoba svjetlije puti. Osim promjena vezanih uz fotostarenje, izlaganje UV zrakama često uzrokuje poremećaje pigmentacije – bezazlene, ali estetski neprihvatljive promjene na koži. Kod ovih poremećaja dolazi do povećane produkcije melanina – pigmenta koji našoj koži daje smeđi ton. Nakon što se završi ljeto I prođe sezona sunčanja, od tog melanina I preplanulog tena ostane uspomena u obliku pjegica na licu I tijelu.
Od UV zraka ne možemo se potpuno zaštititi čak ni pod staklenim zvonom jer one prolaze I kroz staklo.
Ali donosimo vam par korisnih savjeta kako da zaštitite vašu kožu od UV zračenja i ostanete što duže mladoliki :
Koristite kreme za sunčanjem I višim zaštitnim faktorom ne samo kada se sunčate, već u kratkim šetnjama ili vožnji automobilom jer UV zrake prolaze kroz staklenu površinu.
Nosite velike sunčanje naočale sa zaštitom od UV zračenja, odaberite neke koje pokrivaju što veći predio oko očiju, a prilikom sunčanja zaštitite vaše lice s dobrom kremom za sunčanje te stavite blaznice ispod očiju. Ovo vam možda zvuči smiješno, ali nije jer koža oko očiju vrlo je tanka, preosjetljiva , a primjetili ste da prva pocrveni jer vam je dok se kupate lice uvijek izloženo sunčevim zrakama.
Mažite se uljem nevena, ali ne umjesto kreme za sunčanje. Jer ulje od nevena sadrži specifičnu kombinaciju aktivnih principa koju ni jedan sintetički preparat ne može da imitira. Ubrzava epitelizaciju i revitalizaciju kože, suzbija upalu i crvenilo kože uzrokovano preteranim izlaganjem sunčevim zracima. Dok ulje kantariona revitalizira upaljenu kožu prilikom izlaganja suncu.
Ulje argana je bogato vitaminom E baš kao i ulje kokosa. Nanosite ih na vlažnu kožu utrljavajući ih blagim pokretima, ali ih nemojte koristiti umjesto kreme za sunčanje.
Moguće da se pitate kako da onda dobijem preplanuli ten, međutim krema za sunčanje I prirodna ulja ne umanjuju vašu mogućnost da izgledate preplanulo, oni samo štote vašu kožu od melanoma, karcinoma i ostalih kožnih bolesti.
Zato ovog ljeta budite na oprezu, volite vašu kožu i ostanite mladoliki u prirodne I organske proizvode.

Pogledaj na stranici: drgabriels.info