28 srpnja, 2017

Author: Dr Gabriel's

3 minutes

Najveći neprijatelj današnjice koji polako i tiho negativno utiče na naš organizam i zdravlje je stres. On može biti oko nas i u nama samima. Svi ga imamo manje ili više. Kako ga izbijeći i kako se nositi sa stresnim situacijama ?
Stres je psihološka i fizološka reakcija na stimulanse različitog porijekla. Dijelimo ih na unutrašnje i vanjske stresore. Vanjski stresori su novčani i egzistencijalni problemi, rokovi, gužva u saobraćaju, problemi na poslu, gužva na šalteru isl. Dok su oni unutrašnji naše misli, osjećanja ili tjelesne senzacije lupanje srca, glavobolja, nesanica, visok krvni pritisak itd.
Stres se djeli na distres ( stres protiv kojeg se borimo, koji dovodi do fizičke patnje i utiče na naše zdravlje, eustres (stres koji nas motiviše). Simptomi stresa犀利士
su emocionalni odnose se na nezdrave i negativne emocije npr. Nervoza, negativnost, depresija, simptomi u ponašanju nop. Izbjegavanje društva, odgađanje sastanaka, promjene u navikama, izoliranost, gubitak apetita, mentalne blokade, zatim fiziološki razni bolovi i tjelesne smetnje.
Kada smo previše izloženi stresu to negativno utiče na zdravlje, neke od najčešćih bolesti povezane su upravo sa stresom, a to su : kardiovaskularne bolesti, dijabetes, psorijaza, migrena i glavobolja, probavne smetnje i depresija.
Stres je svuda oko nas, ne možemo ga na svakom ćošku otkloniti, ali možemo djelovati na to da onaj nepotrebni izbjegnemo. Da budemo sretne, zadovoljne i ispunjene individue. Treba da radimo na sebi, svom shvatanju života i svijeta oko nas koji nam može mnogo toga dati.
Fizička aktivnost, opuštanje, razni hobiji odlični su za kanalisanje stresa i simptoma koji ga prate. Duge šetnje u prirodi odmorit će vaš mozak, tople mirisne kupke osmorit će vaše tijelo, crtanje , slikanje pisanje i mnoge druge kreativnosti pružit će vam mogućnost ekspresije vaših najdubljih osjećanja.
Jedan od također velikih problema jeste nesanica, koliko često vam se dešava da legnete u krevet a u vašoj glavi isprepliću se svakojake misli i još više vas udaljavaju od sna i odmora koje vaše tijelo toliko treba. Vaše tjelo mora spavati, vaš organizam se tada odmara, punite se energijom za naredni dan, umjesto toga vise budite nenaspavani, umorni, depresivni i vaš da opet započinje isto.
To ne zamarujte. Nije to samo STRES, stres je mnogo više od riječi, njegove posljedice stvaraju dugotrajne probleme. Opuštanje, zdrava okolina i san su vaši najbolji saveznici u pružanju otpora uticaju stresa na vaš organizam. Tako odmarate tjelo od stresa pripremajuči ga na novu gužvu na putu do posla, neispunjene rokove na poslu, na neplaćen račun.
Vodite brigu o vašem zdravlju jer niko to neće činiti umjesto vas, investirajte u vaše zdravlje jer to su investicije koje se kasnije najbolje isplate, birajte prirodu umjesto hemije i vaše tijeloo biće vam zahvalno. O proizvodu za miran san i opuštanje pogledajte ovdje.
Uvijek budite sigurni da su proizvodi koje naručujete uvijek 1005 organski i prirodni , te naručujte od provjerenog prizvođača. Više o takvim proizvodima pogledajte na drgabriels.info