4 srpnja, 2018

Author: Dr Gabriel's

2 minutes

Fizička aktivnost predstavlja jedan od temeljnih uvjeta a normalan rast i razvoj od najranije dobi te pridonosi očuvanju i unaprijeđenju zdravlja tokom cijelog života.

Redovitim tjelesnim aktivnostima potičemo rad mišića i njihovu pravilnu funkciju primarno zaduženu za zdravlje lokomotornog sustava. Koliko je tjelesna aktivnost važna za očuvanje zdravlja govori i zastrašujuć podatak da je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upravo neaktivnost smjestila na 4. mjesto rizičnih faktora koji uzrokuju smrt u svijetu, a veliki dio tih smrti može se prevenirati ili spriječiti.

Redovnim vježbanjem smanjujemo novo lošeg holesterola, poboljšavamo naš san, odlična je prevencija od visokog krvnog pritiska, smanjujemo rizik od raka debelog crijeva, povećavamo našu izdržljivost….

Prema podacima znanstvenih studija čak 48% muškaraca i 52% žena nedovoljno je aktivno. Kada u ovim podacima oduzmemo osobe koje redovito tjelesno vježbaju tri do četiri puta tjedno brojka raste na 88%, a činjenica je da čak 91% je onih koji neredovito vježbaju i nisu aktivni više od 5 dana u tjednu. Nevjerojatno djeluje podatak da je danas u svijetu čak 42 milijuna djece mlađe od pet godina prekomjerno teško ili pretilo te ukoliko se sadašnji trendovi nastave, procjenjuje se da bi ih do 2025. godine moglo biti oko 70 milijuna.

Fizička aktivnost na naše zdravlje i organizam djeluje povoljno u svakom smilu, dok se znojimo takodjer iz naseg tijela izbacujemo toksine te na taj način naša koža izgleda čistije a i sam organizam biva u mnogo boljem sanju.

Zato Krećite se i vodite računa o Vašem zdravlju jer zdravlje je najbolja investicija.

Vaš Dr Gabriels team

Jer mi birnemo